MIKLÓS PINCE

Balatonboglár, Kokas-hegy

Levélcím: 8630 Balatonboglár, Tinódi u. 10.

www.miklospince.com

Tel.: (+36) 85 351 568, (+36) 20 491 3142

E-mail: miklospince@freemail.hu

Borkóstolás előzetes bejelentkezés alapján.

TELEPÜLÉS

Balatonboglár

Molnár család 1974 óta foglalkozik szőlészettel és borkészítéssel. Napjainkban hat hektárnyi területet művelnek Szőlőskislak, Balatonlelle és Balatonboglár határában, ahol túlnyomó részben új ültetvényeken terem a szőlő. A gazdasághoz tartozó pince és présház Balatonbogláron a Kokas-hegyen található.

A szőlőskislaki János-hegyen – mely a borvidék egyik legjobb dűlője – illat és zamatanyagban gazdag Szürkebarát, Rajnai Rizling, Tramini és Királyleányka fajtákat nevelnek féltő gonddal, melyekből nagy odafigyeléssel készítik kézműves boraikat. A kiváló balatonlellei területeken termelt szőlőből készítik a pincészet egyik büszkeségét, a Cabernet Sauvignont, melynek kiváló minőségét a borversenyeken elért számos díj bizonyítja.

Balatonboglári ültetvényről származik a friss, üde Kékfrankos Rosé alapanyaga és a borvidék meghatározó fajtája, a Muscat Ottonel is. A borok palackozva és folyóborként is megvásárolhatók üzletükben (Balatonboglár, Tinódi u.10.) és a pincénél, mely a Dél-Balatoni Borút minősített állomása.

Pulai GáborMiklós Pince