GUTMAN BORPINCE Látogasson el hozzánk: Öreg pince, vendégház: 8627 Kötcse, 013/11 hrsz. E-mail: info@gutman.hu Mobiltelefon: 06-20-471-5114 http://www.gutman.hu Levelezési cím: 8624 Balatonszárszó, Zrínyi Miklós u. 19. Borrendelés, borkóstoló, információ: 20/402-3327 info@gutman.hu HELYSÉG KÖTCSE

2004-ben, amikor borászkodásra adtam a fejem Kötcsén, eltökéltem, hogy csak saját termelésű szőlőből fogok borokat készíteni. Első ültetvényem a kemény munkával felújított pincéhez tartozó zöldveltelini volt, ehhez béreltem egy-két ültetvényt, amelyeken elkezdtem munkálkodni.

A Magyar Tenger közelségében változatos talajszerkezetű dombvidéken, rengeteg kézimunkával, a környezet kíméletére törekedve a 2012-es évtől immáron 9 ha területen művelünk szőlőt. Ültetvényeink Kötcsén, Szóládon, Kőröshegyen és a balatonlellei Kishegyen találhatóak, kiváló fekvésük és a Balaton közelsége valamint a dombok-völgyek változatossága miatt különös mikroklímájú területek, melyek magukban hordozzák a magas minőség lehetőségét.

Célom, hogy a szőlőből évről évre több értéket tudjak a palackban megjeleníteni, és a Gutman-borok egyedi, felismerhető karakterrel rendelkezzenek, melyen keresztül a környezet és az ember közös alkotása felejthetetlen pillanatokat szerezzen a borszerető ember számára.

Kóstolóinkat egész évben előzetes bejelentkezés alapján tartjuk, ahol lehetőség nyílik akár 10 bor megkóstolására is, finom házi sajtokkal borkorcsolyaként, vagy ha éhesen érkezik hozzánk Kötcsére, hideg paraszttálat (házi szalonna, kolbász, sajt friss zöldségek kertünkből) tudunk kínálni Önnek, de bográcsozásra, tárcsán sütésre is lehetőség nyílik. Júniustól új pincénknél minden nap 10-19-ig állandó nyitvatartással várjuk vendégeinket.

Bejelentkezés: 20-402-3327 vagy info@gutman.hu

Pulai GáborGutman Borpince