BALATONLELLE-RÁDPUSZTA GASZTOROÉLMÉNY BIRTOK 8638 Balatonlelle-Rádpuszta 9033/11 hrsz. Telefon: +36 20/ 942 6700Fax: +36 85 700 078 Tulajdonos: Fekete Zoltán: +36 20/ 966 0441 Értékesítési munkatárs: Werlé Marco: +36 20/ 942 6700 e-mail: info@radpuszta.hu Nyitva tartás: egész évben 10-22 h www.radpuszta.hu HELYSÉG RÁDPUSZTA

Balatonlelle-Rádpuszta – már a neve is ízes. Balatonlelle mellett, a nyüzsgő világtól távol, ám jól megközelíthető helyen fekszik birtokunk, ahol nyugalom, csend és számtalan érdekes időtöltés várja. A hely története régre nyúlik vissza, már a X. században lakott település volt. Nevét I. István feleségével, Gizellával Magyarországra érkezett egyik bajor lovag fiáról, Rádról kapta. A település a Rád nemzetség ősi fészke volt. Itt található a XIII. században késő-román stílusban, faragott homokkőből és téglából épült templom feltárt romja, mely nyáron zenés kamara esteknek ad otthont. Évszázadok jöttek – mentek, majd másfél évtizeddel ezelőtt új korszak kezdődött Rádpuszta történetében. 1997-ben egy romos épület megvásárlásával indult el az a folyamat, melynek eredményeképpen mára az alig százötven lelket számláló zsáktelepülésen egy 6,5 hektáron elterülő idegenforgalmi centrum jött létre, ahol magyaros vendégszeretettel, a hagyományok felidézésével várjuk a vendégeket. A lovarda a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség által minősített Kiemelt Bemutatóhely. Csárdánkban hagyományos magyar ételeket kínálunk, 180 éves pincénkben pedig balatoni borokat kóstolhat.

A rádpusztai Balaton Pince valaha a veszprémi Püspökség dézsmapincéje volt, mai arculatát 1962 óta őrzi. 40 tölgyfahordó található benne, ezzel a Dél-Balaton legnagyobb borospincéje, a Dél-Balatoni Borút egyik kiemelkedő állomása.

A borkóstoló és az elmaradhatatlan cigányzene bizonyára nemcsak a jókedvünket alapozza meg, hanem meghozza az étvágyunkat is. A fűthető csárdában télen 120 fős, tavasztól őszig akár 500 fős céges és családi programok is megrendezhetőek.

Szolgáltatás palettánk bővült egy modern exkluzív 350 fő befogadására alkalmas Rendezvényházzal, ami tökéletes helyszínt nyújt konferenciák, csapatépítő események leszervezésére! Ne feledkezzenek meg a Transzfer szolgáltatásainkról sem. Rendelkezésre áll egy 55 fős nagy-busz, egy 16 fős luxus mikrobusz és az élmények tovább fokozása végett ,egy gumikerekes 56 fős kisvasúttal is rendelkezünk.

Nálunk aktívan is eltöltheti szabadidejét, de ha nyugodtan szeretne pihenni, panziónk ideális hely a kikapcsolódáshoz. Egész évben várjuk vendégeinket, számtalan programlehetőséggel.

Pulai GáborBalatonlelle-Rádpuszta Gasztroélmény Birtok